maanantai 26. elokuuta 2013

DIY Revityt farkut

Tänä kesänä on tuntunut, että joka puolella (blogeissa, muotilehdissä...) on ohjeita itserevittyjen farkkujen tekemiseen. Tiedänkin, että tällä postauksella en suinkaan saavuta mitään kovin omalaatuista, vaan pikemminkin pääsen lukemattomien muiden tutoriaalien hännänhuipuksi. En kuitenkaan välitä, vaan sallin itselleni nyt tämän yhden laimeuden vaikka vain sen kunniaksi, että kerrankin tartuin tuumasta toimeen.

Siispä asiaan. Olen kiertänyt kaupungin kaikki vaateliikkeet vain todetakseni, että valmiiksi rikottujen farkkujen markkinahinta on päätähuimaava. Normaalioloissa olisin ehkä taipunut paineen alla, mutta 50 euroa rikkinäisistä farkuista...C'MOON, NO WAY!!! Niinpä eräänä tylsänä aamuna päätin repäistä (kirjaimellisesti). Keräsin tarvittavat työkalut, selasin pari blogitekstiä aiheesta sekä tutkailin joitakin kuvia netistä. Suljin huoneeni oven ja laitoin musiikin soimaan. Ja eikun menoksi!


Tässä siis lähtötilanne: Lukion alussa H&M:ltä ostetut farkut.




Tarvitset: laudanpätkä, sakset, ompeluneulan, pinsetit sekä mattoveitsen (itselläni oli kaksi eri veistä, toinen terävämpi kuin toinen)

 Ohje:
1. Aseta laudanpätkä housun punttiin suojaksi. Molemminpuolin reikäiset housut ovat ehkä vähän too much.
2. Aloita hommat. Ota mattoveitsi käteen ja ala rapsuttaa farkkukangasta haluamistasi kohdista. Näin saat aikaan joko pieniä kulumakohtia tai sitten selkeitä reikiä minun tapauksessani (välihuomio: mattoveitsi + minä = not such good friends).
3. Suuremmat purkaumat kannattaa tehdä saksien avulla. Leikkaa poikittaissuunnassa farkkuihin viilto reiän alkua ja loppua vastaaviin kohtiin. Pura kangasta neulan ja pinsettien avulla.
4. Jatka farkkujen purkamista vetäen sinisiä pystylankoja irti. Älä puhko poikittaisia valkoisia lankoja, ne saavat jäädä reikien suojaksi.



5. Tee myös toiselle puolelle joitakin kulumia haluamallasi tekniikalla.
6. Kun farkut ovat mielestäsi valmiit, voit vielä kääntää lahkeet sekä lisätä vyön rennon ilmeen aikaansaamiseksi.


En ehkä ole paras ihminen opettamaan revittyjen farkkujen tekemistä, sillä suoraan sanottuna olen aina ollut kaikissa käsitöissä varsinainen poropeukalo. Näihin housuihin olin kuitenkin jopa itse ihan tyytyväinen, ja niitä on viimepäivinä tullut käytettyä hyvinkin paljon. Vanhempani olivat tietysti järkyttyneitä siitä, että raaskin "pilata" vanhat farkkuni. Äitinikin kommentti oli ihan asiallinen: "Ehkei kannata pukea noita työhaastatteluun". No joo, ehkä ei. Kavereilta on sen sijaan tullut housuista positiivista palautetta, joten ehkä tässä on jonkinlainen sukupolvien välinen kuilu? Pääasia on tietenkin se, että voin itse olla tyytyväinen aikaansaannokseeni ja tykkään käyttää housuja esimerkiksi siistiin paitaan ja bleiseriin yhdistettynä. Rento vaate yhdistettynä ryhdikkyyteen on yhtä kuin mukava loppukesän asu!

2 kommenttia:

  1. Mun vanhemmilla on ihan sama asenne, että "hyihyi revityt farkut, tosi epäsiistiä"! Vähän sama juttu ku niiden mielestä pipon pitäminen sisällä on huonoa käytöstä, vaikka nykyäänhän kaikki tekee sitä, enkä mä ainakaan kiinnitä siihen mitään erityistä huomiota :D

    VastaaPoista
  2. Revityt farkut on kyllä tyylikästä tänä päivänä. :)

    VastaaPoista

Kerro, mitä on mielessäsi: