tiistai 29. lokakuuta 2013

DIY Joulukalenteri

Nyt teen sen. Tunnustan, että olen jo jokin aika sitten antautunut joulufiilistelyn valtaan. Kun olen puhunut blogissani askartelemisesta, olen värkännyt kaikkea mahdollista Jouluun liittyvää. Kortteja en ole vielä uskaltanut alkaa väkertää, sillä haluan säästää jotain tekemistä myös sinne joulukuulle. Sen sijaan pari joululahjaa on jo työnalla ja mielestäni ihan hyvässä vaiheessakin.

Kuten otsikko paljastaa, lahjojen lisäksi ja itseasiassa niitä enemmänkin olen keskittynyt joulukalenterin tekemiseen. Nyt kun Tiimari lopettaa, siellä on KAIKKI tuotteet ota 3, maksa 2. Lisäksi on paljon tavaraa -50% tai -70%. Minun paratiisini siis. Yhtenä päivänä kun pistäydyin Tiimarissa, tein aivan mielettömän löydön: tyhjä joulukalenteri (siis sekä päällys, että sisältö) vain 50snt!!! Päässäni alkoi heti virrata miljoonat ideat joulukalenteriin, ja innostuin tekemään sen aasta ööhön itse.

Sunnuntaina sain kalenterin päällystän valmiiksi, ja sisältökin on jo ihan hyvällä mallilla. Yritän tehdä kalenterista juuri meidän perheelle hyvän ja sopivan. Haluan, että me kaikki kolme saamme siitä jotain irti ja toivon onnistuvani tässä tavoitteessa. Jos yritykseni onnistuu, niin lopputulos on kaikkia ilahduttava ja jokaisen perheenjäsenen mieltä kohottava. Suosittelen tätä projektia kaikille vähänkään askartelusta ja pähkäilystä kiinnostuneille, sillä ainakin itselleni tämä tuntuu todella mukavalta ja antoisalta tehtävältä :)


Tarvitset:
  • tyhjän kalenteripohjan
  • viivottimen, lyijykynän sekä kumin
  • siluettisakset tai muut pienet ja terävät sakset
  • leivinpaperiarkin
  • mieleistäsi lahjapaperia tai muuta vastaavaa taustaksi sopivaa paperia
  • paljon tarroja ja kuvia liimattavaksi kalenterin päälle
  • värikyniä




1. Aseta leivinpaperiarkki kalenterin sisäpuolen päälle ja piirrä luukkujen ääriviivat kalenterin läpi. Tarkista vielä, että reiät osuvat varmasti oikeille kohdille. Leikkaa luukut, sabluuna on valmis.


2. Asettele sabluuna valitsemasi paperin päälle. Piirrä paperille sabluunan avulla luukkujen kohdat ja leikkaa ne irti.



3. Mallaa päällystä kalenterin päälle ennen kiinnittämistä varmistaaksesi, että reiät ovat oikeilla kohdilla.


4. Liimaa paperi kalenterin päälle. Itse en välittänyt, vaikka jotkut kohdat menivät vähän ryttyyn tai jäivät hieman kuprulle, ideana oli hanki, joten pieni pinnan elävyys oli ihan plussaa.


5. Liimaile haluamiasi kuvia tai tarroja kalenteriin, mutta älä luukkujen kohdalle.



6. Viimeinen vaihe on luukkujen kirjaaminen. Piirrä ensin numeroiden ääriviivat lyijykynällä ja vasta sitten tussilla. Itse laitoin kahta eri sinisen sävyä numeroihin ja mielestäni lopputulos on aika hyvä.


P.S. Osa kalenterikuvista on väärinpäin, huomasin sen vasta jälkikäteen enkä enää jaksanut vaihtaa kuvia. Pahoittelut! Mutta viimeinen kuva on oikeinpäin, ja se onkin se tärkein! :)

1 kommentti:

  1. Iih toi on nii ihana, mäki haluun tehä!! Oot näppärä ja söpis<3

    VastaaPoista

Kerro, mitä on mielessäsi: