maanantai 1. toukokuuta 2017

Hyvää vappua!






Turussa asuessani olen päässyt kokemaan, minkälainen on opiskelijan vappu. Näitä muoviskumppalasien, haalareiden ja #wabueilobu-kuvien täyttämiä juhlia on nyt takana jo kohta kokonaista kolme. Heti ensimmäisestä Turku-vapustani on jäänyt elämään joukko jo tärkeiksi muodostuneita perinteitä. Lisäksi jokainen kokemani opiskelijavappu on tuonut mukanaan myös jotakin uutta, joka voi hyvinkin ennakoida seuraavien vappujen perinteitä.

Yleensä vapun juhlinta on alkanut jo saman viikon maanantaina ja tänä vuonnahan oli oikea supervappu kun innokkaimmat bilettäjät saivat juhlia kaikkiaan kahdeksan päivää! Omalta osaltani yhdyin juhlijoiden joukkoon vasta eilen illalla, sillä olin melkoisen kiireinen opiskelujen ja töiden kanssa koko viikon. Toisaalta loimme tänä vuonna Nikon kanssa myös yhden uuden perinteen kun teimme kumpikin ensi kertaa elämässämme simaa. Tuttuun tapaani jätin homman ihan viimetippaan, vaikka olimme puhuneet siitä jo lähemmäs kuukauden verran. Sunnuntaina ämpäröity ja maanantaina pullotettu juoma ehti kuin ehtikin onnekseni valmistua juuri vappuviikonlopuksi.

On jotenkin hauskaa, että sen ajan kun olen tutustunut Turussa opiskelijoiden vapunviettoon, niin olen myös jakanut sen Nikon kanssa. Vappu tuokin nykyään mieleeni parin vuoden takaisen ensimmäisen opiskelijavappuni, kun olimme vasta tutustuneet. Vappuaattona 2015 esittelin Nikon ensimmäisen kerran Turun ystävilleni. Voisikin siis sanoa, että ne perinteet, joita olen tämän kolmen Turussa vietetyn vapun aikana ehtinyt kerryttää, ovat tavallaan myös meidän kahden yhteisiä vappuperinteitä. 




Tänä vuonna noudatimme perinteitä menemällä isolla porukalla seuraamaan vappupuhetta ja  lakitusseremoniaa museonmäelle. Sen jälkeen suuntasimme tuttuun tapaan jokirantaan ja sieltä kohti jatkopaikkaa, joka oli tällä kertaa meidän kotimme. Tänään onkin sitten toivuttu harvinaisen typistetystä, mutta siitä huolimatta hyvin riemukkaasta ja raskaastakin vapunvietosta. Aamupäivällä kokoonnuimme lähes samalla joukolla vartiovuorenmäelle perinteiselle vappupäivän piknikille. Aurinko hemmotteli meitä väsyneitä. Huomenna koittaa taas arki, mutta koska #wabueilobu ainakaan ihan vielä, niin ehkä nautin vielä illalla ihan vähän simaa ja ihailen kotimme vappukoristeita.



Riemukkaita vapun loppuhetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro, mitä on mielessäsi: