sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Sunnuntain positiiviset –eli miten morkkis selätetään






Poden tässä, yllätys yllätys, pahemman luokan sunnuntaimorkkista. Huominen aamu tuntuu kaikkea muuta kuin houkuttelevalta. Motivaatio laukun pakkaamiseen tai vaatteiden valitsemiseen etukäteen on olematon siitäkin huolimatta, että tiedän noiden toimenpiteiden helpottavan huomisaamua huomattavasti. Tammikuun sunnuntait ovat kuluneet melkolailla samalla kaavalla. Aamulla on mukavan raukea ja hidas tunnelma. Mihinkään ei ole kiire eikä mitään ole erityisemmin pakko tehdä. Päivän mittaan tulevan viikon tehtävät kuitenkin hiipivät mieleen, ja viimeistään iltapäivään mennessä ajatukset ovat jo kokonaan seuraavan viikon velvotteissa. Vaikken aina tietoisesti koe jännittäväni maanantaita, huomaan stressaantuneisuuteni siitä, etten valtavasta väsymyksestä huolimatta tahdo koskaan saada unta sunnuntai-iltana. Jännitän kai sitten maanantain aikaista herätystä ja sitä, miten suoriudun raskaasta viikosta.

On hassua, miten mieli hakeutuu helposti negatiivisiin asioihin ja alkuun päästyä suorastaan rypee niissä. Morkkis-sunnuntaille on mielestäni ominaista, että kaikki tuntuu hankalalta, kaikki ärsyttää, mikään ei kiinnosta, eikä mitään saa kunnolla aikaiseksi. Tässäkin päivässä on kuitenkin ollut paljon todella hyvää, ja ahdistelun sijaan yritänkin nyt kääntää ajatukseni ja keskittyä niihin. Tämän sunnuntain positiivisia asioita ovat ainakin nämä:

Ensimmäiset tulppaanit
Perinteiset, joiden nupusta puhkeamista olen tänään seurannut sekä tuliaisiksi saadut (joiden kaltaisia en ole ennen nähnytkään), jotka koristavat ruokapöytää.

Runebergin tortut
Ihan itse tehdyt. Yrityksen ja erehdyksen kautta, mutta lopputuloksesta tuli ihan oikean makuinen! Vielä on jemmassa pari, joista saa nauttia iltapalalla.

Puhdas koti
Se on aina niin. Kun kerran jaksaa ja viitsi järjestää tavarat paikoilleen ja putsailla pölyt ja liat pois nurkista niin samalla mielikin tuntuu puhdistuvan turhasta nuhjuisuudesta.

Muistot ja haaveilu
Jostain syystä tänään ajatukseni ovat harhailleet vähän väliä mukaviin muistoihin. Kävimme kävelyllä harmaassa ja kolkossa säässä, mutta jostain kumman syystä muistelin lenkillä niitä ihania aurinkoisia kevätpäiviä kun olemme kävelleet samoissa maisemissa. Iloitsin siitä, että parin kuukauden päästä on taas valoista ja lämmintä!

Jääkaappi täynnä ruokaa
Ihana ajatus, ettei alkuviikosta tarvitse pohtia ruokaostoksia. Ne on kerrankin onnistuttu hoitamaan hyvin etukäteen ja lähipäivien ruokasuunnitelmat myös tuntuvat innostavilta toteuttaa.

Leffailta
Yksi parhaiksi todetuista tavoista vältellä maanantain ajattelemista sekä lykätä nukkumaanmenoa sunnuntaisin on linnoittautua sohvalle telkkarin ääreen. Päätimme tänään, että nyt illalla katsotaan animaatio. Tänään on tilausta vain kevyelle ja iloiselle sisällölle.


Joten pidemmittä puheitta ja kipinkapin elokuvan ja herkkujen pariin. Mukavaa Runebergin päivän iltaa ja tsemppiä alkavaan viikkoon!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro, mitä on mielessäsi: